Wanneer kan je het beste matcha thee drinken?


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: hét beste moment om matcha te drinken bestaat niet. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Wel kunnen we je natuurlijk wat inspiratie geven om jouw favoriete matcha moment(en) te ontdekken.

Misschien geef je jouw dag graag een kick-start met een krachtige kom matcha thee in de ochtend of ga je juist liever voor een matcha ontspanmoment tijdens je middagpauze? Hieronder vertellen we je meer over onze favoriete matcha momenten.


Matcha in de ochtend


Als je het ons vraagt is een lekker ontbijtje met een vers kommetje matcha thee toch wel dé ideale start van de dag. Veel mensen gooien ’s ochtends in alle haast een kop koffie naar binnen voordat ze de deur uitvliegen. Probeer in plaats daarvan de dag eens te starten met een rustig momentje voor jezelf onder het genot van een heerlijke kom matcha thee. Grote kans dat dit je erg goed bevalt en dat je beter bent opgewassen tegen alle eventuele hectiek die je de rest van de dag te wachten staat.

Een andere optie is om matcha in je ontbijt te verwerken. Maak bijvoorbeeld eens een lekkere matcha smoothie bowl om vol goede energie aan de dag te beginnen. Of start je weekend met een heerlijke stapel gezonde matcha pannenkoeken.16.00 uur: Matcha moment


16:00 uur is misschien wel hét matcha moment. Iedereen kent het gevoel wel dat de middag soms eindeloos lang lijkt te duren. Je energie begint een beetje op te raken en je kunt wel een opkikker gebruiken. Op deze momenten kan matcha de ideale oplossing bieden. Neem een paar minuutjes voor jezelf om te genieten van een verse kom matcha thee. Het rustgevende proces van het maken van de perfecte matcha thee, gecombineerd met de smaak en natuurlijke energieboost die matcha geeft, zorgt ervoor dat je er weer helemaal tegenaan kunt. De handige sachets van Mr.MATCHA zijn hiervoor ideaal. Je neemt ze eenvoudig mee in je tas en ze leveren precies de juiste portie matcha voor 1 kom. Zo maak je zowel thuis als op het werk in een handomdraai de perfecte matcha thee.


wanneer matcha thee drinken


Matcha voor  het sporten


Ook voor het sporten is matcha een ideaal drankje. Matcha levert je de fijne combinatie van cafeïne en L-theanine. Daarnaast bevat matcha een hoop vitamines en mineralen die jouw energiemetabolisme ondersteunen. Of je nu een duursporter of krachtsporter bent, een kom matcha is de ideale boost voor jouw training. Combineer met een banaan of andere energierijke snack voor de optimale pre-workout fuel.


matcha voor het sporten


Jouw matcha rust moment


Wil je even lekker tot rust komen met je favoriete boek of ben je ontspannen aan het puzzelen? Met matcha maak je dit ontspan moment helemaal compleet. De verfijnde umami smaak en de heerlijke aroma’s geven je een gevoel van kalmte en sereniteit. Daarbovenop dragen de vitamines in matcha, zoals B1 en B3, bij aan je gemoedstoestand en een goede geestelijke balans.
Tip: Heb je even geen zin in een warme matcha thee, bijvoorbeeld op warme dagen? Probeer dan eens een verfrissende matcha ijsthee!


Matcha op alle andere momenten


Natuurlijk kan je ook op andere momenten genieten van de unieke smaak van matcha. Gedurende de ochtend, na de lunch of ’s avonds op de bank? Een verkeerd moment voor een heerlijke kom matcha thee is er niet. Let alleen wel op als je gevoelig bent voor cafeïne. Een kom matcha thee bevat zo’n 34mg cafeïne. Dit is minder dan de helft van een kop koffie (dat gemiddeld 80mg bevat). Maar hoe je hierop reageert is heel persoonlijk. Dus ontdek vooral wat goed voor jou voelt.
Wat is jouw favoriete matcha moment? Laat het ons weten in de reacties hieronder.Kies jouw pakket

Matcha Momenten 

Een Week Vol Genot

€14.95
Matcha poeder - doos 7 sachets - pure Japanse matcha
€14.95

 • 30 dagen geld-terug-retour garantie

 • Vandaag besteld, morgen in huis!

 •  € 2,14 per serving

Matcha Ontdekkingsreis

Perfect voor Elke Dag


Matcha poeder - doos 15 sachets- pure Japanse matcha
€26.95

 • 30 dagen geld-terug-retour garantie

 • Vandaag besteld, morgen in huis!

 •  € 1.80 per serving

Groene Golf

Voor de echte Matcha fanaat

€64.95
Matcha poeder - doos 40 sachets- pure Japanse matcha
€64.95
 • 30 dagen geld-terug-retour garantie

 • Vandaag besteld, morgen in huis!

 • Voordeelbox € 1.62 per serving

 • + Gratis verzending in Nederland