Waar is matcha thee goed voor? Mr. Matcha geeft antwoord

Vraag je je misschien af ‘matcha poeder waar goed voor’? Omdat je nieuw bent in de wereld van matcha thee of onlangs bent begonnen met het drinken van matcha thee? Wij van Mr. Matcha leggen in dit blog uit waar matcha thee allemaal goed voor is. Wij leveren namelijk niet alleen 100 procent natuurlijke matcha van hoogwaardige kwaliteit. Als specialist hebben wij ook ontzettend veel kennis over alle voordelen en de geschiedenis van matcha. Lees daarom snel verder om meer te leren over ‘waar is matcha thee goed voor’ of neem gerust contact op met al je vragen over matcha thee. Laten we beginnen met het antwoord: matcha waar goed voor?


Waarom is matcha thee gezond?

Matcha thee is ontzettend gezond en in deze alinea geven we antwoord op de vraag “waar is matcha thee goed voor?” Matcha thee is groene poederthee uit Japan. Het bevat 10 keer zoveel antioxidanten als een gewoon kopje groene thee. Wist je trouwens dat één kopje matcha thee gelijk staat aan de vitaminen uit maar liefst 10 stuks broccoli? Daarnaast verhoogt het drinken van matcha thee je concentratievermogen en je wordt er kalmer van. Dit komt doordat de cafeïne in matcha geleidelijk door je lichaam wordt opgenomen en ongeveer 4 tot 6 uur in je lichaam aanwezig blijft. Wanneer het is uitgewerkt, voel je je niet futloos wat in tegenstelling tot het drinken van koffie wel zo kan zijn. Niet voor niets wordt het daarom de ultieme vervanger van koffie genoemd! Lees snel de volgende alinea’s om meer te leren over de voordelen van matcha thee.


Is matcha goed voor je darmen?

Waar is matcha thee goed voor? Matcha thee is ontzettend goed voor je darmen mits je het met mate drinkt. Het drinken van matcha verhoogt namelijk je stofwisseling en bevordert een natuurlijke stoelgang. Waar je wel rekening mee dient te houden is dat matcha thee tannine bevat. Tannine heeft effect op de zuurgraad van je maag. Wanneer je te veel matcha thee drinkt, kan het juist een averechts effect hebben op je stoelgang. Matcha thee op lege maag? Dit is zeker mogelijk maar houd er alleen rekening mee dat  in verband met de tannine die het bevat  het kan leiden tot een wat meer onrustige stoelgang. Samengevat is matcha goed voor je darmen.


Kun je afvallen met matcha thee?

Met matcha thee kun je zeker afvallen. Waar is matcha poeder goed voor? Voor afvallen dus! Het is juist een perfecte aanvulling op je dieet om af te vallen. Eén van de redenen hiervoor is dat je door het drinken van matcha thee vier keer sneller vet verbrandt. Daarnaast verhoogt het zoals eerder vermeld je stofwisseling en ben je gedurende de dag een stuk rustiger in je hoofd. Hierdoor ga je betere beslissingen nemen. Ook verlaagt het je stressniveau waardoor mensen minder gaan snoepen. Matcha thee is vanwege deze redenen een perfecte manier om je te helpen met afvallen.


Is matcha gevaarlijk?

Uit matcha thee wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat het drinken van matcha niet gevaarlijk is. Er zijn meerdere onderzoeken die dit hebben aangetoond, maar ze zeggen allemaal wel dat je matcha met mate dient te drinken om matcha thee bijwerkingen te voorkomen. Een  mogelijke bijwerking van matcha is dat als je veel matcha drinkt dit kan leiden tot een wat onrustige stoelgang. Dit komt doordat matcha thee tannine bevat en dit heeft, zoals genoemd, effect op de zuurgraad van je maag. Dat geldt overigens in veel meer mate als je veel koffie drinkt. Wanneer je overigens matcha thee niet op een nuchtere maag en met mate drinkt dan heeft het juist een positief effect op je spijsvertering. Houd er daarnaast rekening mee dat matcha thee een vijfde deel cafeïne bevat ten opzichte van een normaal kopje koffie. Als je nu veel koffie drinkt, is matcha een veel gezonder alternatief.


Hoeveel kopjes matcha per dag?

In principe zou je matcha thee de hele dag door kunnen drinken. Zoals in de vorige alinea is vermeld, zou je dan wel last kunnen krijgen van een aantal bijwerkingen. Wanneer je matcha thee met mate drinkt dan heeft het juist een positief effect op je gezondheid. Wij raden daarom aan om maximaal 4 tot 5 kopjes matcha verspreid over de dag te drinken. Kanttekening is wel om te stoppen met het drinken van matcha thee tegen het eind van de middag. De cafeïne blijft namelijk 4 tot 6 uur in je lichaam aanwezig waardoor het mogelijk is dat het je minder goed lukt om in slaap te vallen. Drink matcha met mate en je profiteert alleen maar van de voordelen! Meer weten? Lees verder in ons artikel: hoeveel kopjes matcha thee per dag.


Matcha poeder kopen bij Mr. Matcha

Wij hopen dat je door het lezen van dit artikel een antwoord hebt gekregen op de vraag   “waar is matcha thee goed voor?” Van onze klanten krijgen wij zeer veel positieve feedback omtrent matcha ervaringen en onze kennis hierover. Als specialist in matcha thee willen we jou er ook kennis mee laten maken. Daarom hebben we dit heel makkelijk voor je gemaakt. Wij bieden namelijk in onze webshop enkel en alleen 100 procent natuurlijke matcha thee aan in handige éénkops sachets. Na veel onderzoek hebben wij de perfecte dosering gevonden. Het enige wat je nog hoeft te doen is de inhoud van het zakje in een kopje te gieten en er aan toe te voegen wat jij lekker vindt. En ben je helemaal nieuw in de wereld van matcha? Probeer dan ons Mr. Matcha Proefpakket en ervaar zelf het drinken van matcha thee!