Matcha vragen en antwoorden

Moet ik  mijn matcha gekoeld bewaren?

Onze verpakking zit in luchtdichte goed gesealde sachets. Daardoor blijft de matcha veel langer vers. De  sachets kun je gewoon in je keukenkast bewaren. Wil je je matcha langer bewaren dan adviseren we je deze op een koelere plaats te bewaren.

Doet de temperatuur van het water er echt toe?

Ja, watertemperatuur is uiterst cruciaal voor het maken van een goede matcha. De watertemperatuur dient maximaal 80 graden Celsius te zijn.  De temperatuur van het water kan ook invloed hebben op de smaak.

Kan ik matcha drinken tijdens de zwangerschap?

Altijd overleggen met uw huisarts over zaken met betrekking tot specifieke voedingsmiddelen. Terwijl veel vrouwen liever geen cafeïne consumeren tijdens de zwangerschap kunnen velen kleine hoeveelheden cafeïne tolereren in matcha (25mg cafeïne per gram matcha).

Moet ik biologische matcha kopen?

Sommige mensen dringen aan op biologische matcha (over het algemeen om goede redenen). Onze  conventioneel geteelde matcha is 100% natuurlijk zonder enige toevoegingen of bewerkingen, niet genetisch gemodificeerd (non GMO) en vegan.

Mr.MATCHA is "van biologische oorsprong" Dat betekent dit dat het afkomstig is van biologische landbouwpraktijken, maar niet noodzakelijk gecertificeerd is als biologisch.
Het verschil tussen "biologisch" en "van biologische oorsprong" is dat het eerste label vereist dat het product aan specifieke criteria voldoet en een certificeringsproces ondergaat, terwijl het tweede label alleen aangeeft dat het product afkomstig is van biologische landbouwpraktijken.

Onze matcha is afkomstig van biologische landbouwpraktijken en wordt zorgvuldig geselecteerd en verwerkt om de hoogste kwaliteit te garanderen. Hoewel het product nog niet gecertificeerd is als biologisch, voldoet het aan alle criteria voor biologische teelt en wordt het geproduceerd zonder het gebruik van schadelijke chemicaliën en pesticiden. We streven ernaar om binnenkort het biologisch keurmerk te mogen dragen. In de tussentijd kun je u erop vertrouwen dat ons product van biologische oorsprong is en met de grootste zorg is geproduceerd.

Wat is de houdbaarheid van matcha?

Op juiste wijze opgeslagen matcha (ongeopende verpakking, donker en niet te warm), is veel langer houdbaar dan je zou verwachten. Mr. MATCHA sachets  kun je rustig  twee jaar bewaren. Dat gezegd hebbende, hoe verser hoe beter de smaak.

Zitten er andere toevoegingen in Mr. MATCHA?

Nee! Mr. MATCHA bevat niets anders dan matcha! Geen suiker of suikervervangers, geen additieven of andere onzin.

100% pure Sencha bladeren, vermalen tot een fijn poeder.

 

Waarom is matcha zo duur?

Vooral het verbouwen van echt goede matcha langer duurt. Het vereist veel meer stappen. Onze matcha wordt alleen gemaakt van de jongste bladeren en handmatig geplukt.Zelfs de nerven van de bladeren worden handmatig verwijdert. We betalen een hogere prijs voor onze matcha voor dit buitengewone product. Mr. MATCHA heeft veel umami en complexiteit. Als je de thee proeft, weet je waarom. We vinden het niet erg om hogere prijzen te betalen voor kwaliteit op deze niveaus.  We willen ook geen andere kwaliteit aanbieden. Dat vinden we echt zonde van de smaak van dit mooie product.

 

 

Kan ik normale melk toevoegen  matcha?

Dat hangt ervan af. Als je matcha drinkt voor de voordelen voor je gezondheid, raden we echt aan om lactosevrije melk, kokosmelk of sojamelk te gebruiken. Daarmee wordt het ook nog eens zoeter van. Wat er gebeurt is dat de caseïne in normale elk zich bind  aan de polyfenolen in matcha. Daardoor wordt het niet  geabsorbeerd door het lichaam. Maar als je gewoon wilt genieten van matcha met melk, go for it!


Bieden jullie gratis monsters?
Helaas, Maar we hebben wel een voordelig proefpakketje die je kunt bestellen, zodat je onze matcha eerst kunt proeven.

Deze vind je hier: Mr.MATCHA Proefpakket

Bestaat er zoiets als te veel matcha?

In principe is er geen maximum qua hoeveel Matcha je per dag mag drinken.  We raden aan om sowieso niet meer dan drie tot vijf porties Matcha thee per dag te drinken. Dat zijn dus 5 sachets. (5 gram matcha)  Dit omdat er cafeïne in matcha zit. Een drankje van twee sachets zou dus worden beschouwd als twee porties. Er is geen bekend toxiciteitsniveau. Het is een van de veiligste en oudste dranken ter wereld. 

Hoeveel cafeïne zit er in matcha

Ongeveer 25 mg per gram. Ter vergelijking, een kopje koffie heeft ongeveer 150mg. Dus ongeveer een zesde van één kop koffie.

 

Kan matcha helpen bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel?

Matcha helpt inderdaad bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel, waardoor het ideaal is voor diabetici. Er lijkt een direct verband te zijn tussen anti-oxidantactiviteit en hypoglycemische activiteit. De natuurlijke suikers in matcha helpen om de bloedsuikerspiegel te stabiliseren, en te beschermen tegen insulinepieken. Hierdoor wordt de bloedsuikerspiegel wordt gestabiliseerd.

Geeft goede matcha je een betere adem?

Echt! En zeker in vergelijking met de onaangename koffie adem. De catechin explosie van matcha fungeert als een soort steriliserend middel. Een kopje matcha na een maaltijd vertraagt de groei van ziektekiemen, die parodontitis en halitose (slechte adem) veroorzaken. Het beschermt ook het tandglazuur..

 

 

 

Kan matcha mijn immuunsysteem verbeteren?

Een recente studie in het tijdschrift Proceedings of the National Academy of Sciences concludeerde dat het ieder dag drinken van matcha het imuunsysteem sterk versterkt. De buitengewoon hoge niveaus van antioxidanten in matcha nemen voornamelijk de vorm aan van polyfenolen, catechines en flavonoïden, die elk de verdediging van het lichaam in zijn dagelijkse strijd tegen vrije radicalen helpt. Op praktisch vlak kan dit leiden tot minder verkoudheid en een betere bescherming tegen virussen.

Kan matcha helpen stress te verlichten?

Ja,  matcha heeft waanzinnig hoge hoeveelheden van een specifiek aminozuur genaamd L-theanine, die sterke associaties heeft met de productie van alfagolven in de hersenen. Wanneer L-theanine wordt geabsorbeerd in de bloedbaan, hebben dopamine en serotonine niveaus de neiging om te stijgen. Deze produceren alfagolven, die vaak gevoelens van welzijn, algemeen geluk, ontspanning, en alertheid produceren.

Helpt matcha om gewicht te verliezen?

Op zichzelf, zonder andere veranderingen in levensstijl, lijkt me dat niet waarschijnlijk. Maar verschillende belangrijke studies concludeerden dat de kwaliteit matcha thermogene eigenschappen heeft (thermogenese is de snelheid waarmee het menselijk lichaam calorieën verbrandt). Na het drinken matcha resulteerde dit in 25% meer vetverbranding tijdens het sporten. Dus, met een mentaliteit van verhoogde beweging, betere voeding en een gezonde leefstijl, zal matcha helpen gewicht te verliezen.

Waar komt de matcha van Mr. MATCHA vandaan?

Uitsluitend uit Japan. Uit specifieke velden  Uji, Shizuoka  en Kagoshima  bekend als de regio’s waar traditioneel de allerbeste kwaliteit matcha ter wereld wordt geproduceerd. Het kan per jaar verschillen waar de beste matcha wordt geoogst. 

Wanneer kan ik beter geen matcha drinken?

Mensen die geen cafeïne kunnen verdragen, zouden geen matcha moeten drinken, ook al is het zeer licht cafeïne houdend (25 mg cafeïne per gram matcha)
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Staat je vraag er niet bij of heb je andere goede aanvullingen, dan horen we dit erg graag.  Neem contact met ons op, zodat we onze informatie nog beter kunnen maken.

Veelgestelde vragen
Over Matcha
Vitamines in Matcha
Veelgestelde vragen
Over Matcha
Vitamines in Matcha