Bevat matcha cafeïne?

Het drinken van matcha poeder wordt steeds meer gedaan als vervanging voor koffie. Maar zit er dan ook cafeïne in matcha thee? Jazeker, maar dit is slechts een vijfde deel van een normaal kopje koffie. Daarnaast heeft de cafeïne in matcha thee een totaal andere werking dan de cafeïne in koffie. Waar je bij koffie een directe energieboost krijgt die na ongeveer een uur is uitgewerkt, wordt de cafeïne in matcha thee geleidelijk door je lichaam opgenomen.


Uitwerking matcha thee op het lichaam

De cafeïne in matcha thee blijft ongeveer vier tot zes uur doorwerken in je lichaam. Maar niet op een onprettige manier. Integendeel zelfs. Je voelt je namelijk wel energieker en zelfs meer ontspannen, maar je wordt er niet suf van wanneer je er te veel van drinkt. In dit blog leggen we kort uit in hoeverre matcha thee cafeïne gezonder is dan koffie en wat de gezondheidsvoordelen zijn.


Is matcha gezonder dan koffie?

Is matcha thee gezonder dan koffie? Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om te bepalen in hoeverre het drinken van koffie ‘ongezond’ is. Onderzoek heeft aangetoond dat koffie niet per definitie slechts is, maar dat er wel vervelende bijwerkingen kunnen ontstaan door het relatief hoge cafeïnegehalte. Na te veel koffie drinken kan je je bijvoorbeeld suf voelen door de hoge piek die het drinken van koffie teweeg brengt op het cafeïnegehalte in je lichaam. Daarnaast kan je last krijgen van een onrustige stoelgang en kan je zelfs wat gaan trillen. Bij het drinken van matcha thee is dit allemaal niet het geval. Het antwoord op heeft matcha cafeïne vs koffie, is dat de cafeïne dus veel geleidelijker wordt opgenomen in je lichaam en matcha thee een super gezond alternatief is voor het drinken van koffie.


Matcha gezondheidsvoordelen. Welke zijn dit?

Is matcha thee gezond? Ja, super gezond! Wist je namelijk dat 1 kopje matcha thee gelijk staat aan de vitaminen van 10 broccoli’s en aan de antioxidanten van 10 kopjes groene thee? Daarnaast heeft het drinken van matcha thee een ontstekingsremmend effect, wordt je er kalmer van en verhoogt het je concentratievermogen. Tevens is het drinken van matcha thee of matcha latte gezond voor je stofwisseling en bevordert het een natuurlijke stoelgang. Het drinken van matcha thee is daarom een ideale vervanger voor het drinken van koffie en is een perfecte aanvulling op een gezonde levensstijl. Nieuwsgierig geworden naar het drinken van matcha thee? Lees de volgende alinea over een ideaal kopje matcha thee dan snel.


Maak kennis met matcha!

Wil je matcha kopen? Dan ben je bij Mr. Matcha volledig aan het juiste adres. Na lang onderzoek hebben wij namelijk de ideale dosering voor een kopje matcha thee verwerkt in onze handige eenkops verpakkingen. Je hoeft hierdoor nooit meer na te denken over hoeveel gram nodig is voor een perfect kopje matcha thee. Ben je helemaal nieuw in de wereld van matcha? Probeer dan ons speciale Mr. Matcha proefpakket en ervaar het zelf!