Wat is matcha? Ontdek het in dit blog!

Ben je op zoek naar het antwoord op wat is matcha? Dan verwelkomen we je graag op onze website! Wij als specialist in matcha kunnen je namelijk precies het antwoord geven op de vraag “matcha wat is dat?” We vertellen graag welke gezondheidsvoordelen het heeft. Wanneer je daarom nieuw bent in de wereld van matcha kun je bij ons een start maken en er alles over leren. Op onze blogpagina vind je namelijk een hoop artikelen over matcha. Lees dit blog snel verder om meer te leren over matcha of neem gerust contact met ons op en we beantwoorden al je vragen.


Wat is matcha thee?

Wat is matcha groene thee poeder? Matcha is een echte superfood. Het komt uit Japan. Hier wordt oudsher de allerbeste en 100 procent natuurlijke matcha geteeld. Matcha bevat onder andere 10 keer zoveel antioxidanten dan normale groene thee en een kopje matcha thee staat gelijk aan maar liefst 10 broccoli’s wat betreft vitaminen! Maar dit is nog lang niet alles. Matcha thee verhoogt namelijk je concentratievermogen, je wordt er kalmer van en je krijgt op een geleidelijke manier extra energie. De cafeïne in matcha blijft namelijk vier tot zes uur aanwezig in je lichaam, maar niet op een onprettige manier. Bij koffie kan je je bijvoorbeeld futloos voelen wanneer het uitwerkt, maar dit is bij matcha zeker niet het geval. Het wordt niet voor niets de ultieme vervanger van koffie genoemd! 


Wat doet matcha thee met je lichaam?

Heb je toevallig gezocht op ‘wat is matcha poeder’ of ‘wat is matcha powder’? Zoals in de vorige alinea beschreven is het een ultieme superfood met een hoop voordelen. Maar wat doet matcha thee nog meer? Naast de eerder genoemde voordelen geeft het ook een verhoogd concentratievermogen en een lichte energieboost. Het bevat namelijk slechts een vijfde deel cafeïne dan een normaal kopje koffie. Het wordt veel gebruikt door mensen die een aanvulling zoeken op een gezond voedingspatroon. Het verlaagt bijvoorbeeld je stressniveau waardoor je minder gaat snoepen en je verbrandt vier keer sneller vet door het drinken van matcha thee. Ook verhoogt het je stofwisseling en ben je gedurende de dag veel rustiger in je hoofd waardoor je betere beslissingen kunt nemen. Tot slot gaat het ook nog eens ouderdomseffecten tegen. Een ultieme superfood dus!


Wat is matcha latte?

In de vorige alinea’s heb je het antwoord kunnen vinden op de vraag “matcha thee wat is dat?”, maar ben je ook bekend met matcha latte? Naast de pure vorm van matcha drinken, is deze vorm van matcha drinken ontzettend populair. De meest gebruikte manier om matcha lattes te drinken is om er havermelk aan toe te voegen. De meeste types havermelk hebben namelijk een neutrale smaak waardoor het perfect mixt met matcha poeder. Het wordt nagenoeg op dezelfde manier bereid als een caffè latte en is daardoor de ultieme vervanging hiervoor. 


Naar wat smaakt matcha?

We krijgen regelmatig de vraag “naar wat smaakt matcha?” Wat we erover kunnen zeggen, is dat matcha een unieke smaak heeft die lastig te vergelijken is met iets anders. De smaak van matcha valt onder de categorie ‘umami’. Naast bitter, zoet, zuur en zout is dit de vijfde wetenschappelijke smaak. De feedback die wij van mensen krijgen, is dat het bijvoorbeeld een beetje naar gras, avocado, spinazie of bepaalde noten smaakt. Iedereen ervaart weer een andere smaak en ook dit maakt matcha zo uniek!


Leer matcha thee kennen door middel van ons Mr. Matcha Proefpakket!

Wij als specialist in matcha thee willen jou graag kennis laten maken met matcha. Om deze reden hebben wij het Mr. Matcha Proefpakket ontwikkeld. Door dit proefpakket krijg jij antwoord op de vraag ‘wat is matcha?’. Het pakket bevat namelijk een envelop met twee eenkops sachets met matcha. Na zorgvuldig onderzoek hebben wij namelijk de ideale dosering gevonden voor een kop matcha thee. Het enige wat je hoeft te doen is de inhoud van het zakje in een kopje te gieten en eraan toevoegen wat jij lekker vindt. Daarnaast bevat het proefpakket een informatiekaart over matcha en een handige bereidingskaart. Het is de ideale manier om kennis te maken met matcha!


Neem gerust contact met ons op!

We hopen dat dit blog je een antwoord heeft gegeven op de vraag ‘wat is matcha?’. Het kan natuurlijk zijn dat je nog andere vragen hebt. Neem in dit geval in alle rust contact met ons op. Onze specialisten weten namelijk alles over matcha en informeren je graag. Ook wanneer je vragen hebt over onze producten kan je gerust contact met ons nemen. Wij willen je namelijk graag op de best mogelijke manier introduceren met matcha thee en doen daarom graag een stapje extra. Wij horen graag van je!