Hoeveel matcha per dag?

Hoeveel matcha per dag?

Hoeveel Matcha per dag?

Het drinken van Matcha thee wordt tegenwoordig steeds populairder. Misschien drink je het al of ben je van plan om het te gaan drinken en vraag je je af hoeveel Matcha per dag? Je moet je namelijk wel bewust zijn dat het een echte superfood is. Matcha thee wordt steeds meer gebruikt wordt als vervanging voor koffie. Matcha thee bevat namelijk cafeïne, maar slechts een vijfde deel van een normaal kopje koffie. Matcha thee hoeveel per dag kan je nu eigenlijk drinken? In dit artikel geven wij als Matcha specialist hier een duidelijk antwoord op. Lees daarom snel verder om zo meer te weten te komen over de superfood Matcha.

 

Kan je elke dag Matcha drinken?

Hoeveel Matcha per dag goed voor je is, is mede afhankelijk van je doel. Drink je het bijvoorbeeld als vervanging voor koffie, om af te vallen of als een gezonde aanvulling op je voedingspatroon? Wat is het antwoord op de vraag of je elke dag Matcha poeder kan drinken? Het is geen enkel probleem! Wanneer je dit namelijk elke dag doet dan profiteer je zelfs van een hoop gezondheidsvoordelen. Het is bijvoorbeeld goed voor je spijsvertering, het zit boordevol belangrijke vitaminen en je krijgt er geen gejaagd gevoel van. Bij koffie is dit bijvoorbeeld bij veel mensen wel het geval. Je productiviteit kan daarentegen wel omhoog gaan door de lichte dosis cafeïne. Al met al is Matcha hartstikke gezond en kan je het elke dag gerust drinken.

 

Hoeveel Matcha thee per dag?

Zoals in de vorige alinea aangegeven, kan je gerust elke dag Matcha thee drinken. Maar hoeveel Matcha thee per dag is nu de vraag? De stelregel is dat ongeveer één tot drie kopjes Matcha thee genoeg zou moeten zijn. Want wist je wel dat één kop Matcha gelijk staat aan maar liefst tien stuks broccoli wat betreft vitaminen? Kan je meer dan drie kopjes Matcha thee drinken? Dit kan zeker, maar realiseer je wel dat er net als bij koffie wel cafeïne inzit en je energieniveau vier tot zes uur wordt verhoogd door het drinken van Matcha thee. Het is daarom niet raadzaam om bijvoorbeeld vroeg in de avond Matcha te gaan drinken. Dit is anders dan bij koffie, waarbij je energieniveau ongeveer een uur een flinke boost krijgt. Wat als je wel meer dan 3 kopjes Matcha per dag drinkt? In de volgende alinea geven we hier antwoord op.

Wat gebeurt er als je teveel Matcha drinkt?

Je weet nu het antwoord op de vraag “hoeveel Matcha per dag?”, maar wat gebeurt er als je teveel Matcha thee drinkt? Te veel Matcha drinken leidt in ieder geval niet tot gezondheidsprobleem. Je zou het daarom de hele dag door kunnen drinken. Dit kan alleen wel leiden tot bepaalde Matcha thee bijwerkingen. Alles met mate gaat daarom ook hierbij op. En wat zijn dan de bijwerkingen? De voornaamste bijwerking is dat je net als bij koffie een cafeïne dip zou kunnen krijgen. Na te veel Matcha drinken kan je je wat futloos voelen, maar dit is wel veel minder sterk dan bij koffie. Daarnaast kan het effect hebben op je spijsvertering waarover je in de volgende alinea meer kunt lezen.

 

hoeveel matcha per dag .matcha in plaats van koffie

Hoeveel matcha per dag bij een gevoelige spijsvertering?

Matcha heeft een positief effect op je spijsvertering, maar als je te veel drinkt kan het een averechts effect hebben. Matcha thee bevat namelijk tannine en dit kan effect hebben op de zuurgraad van je maag. Te veel Matcha thee drinken kan dan leiden tot een wat meer onrustige stoelgang en dat je vaker naar het toilet moet. Het is daarnaast ook het beste om Matcha niet op een volledig nuchtere maag te drinken in verband met de tannine die het bevat. Samengevat zou je het dus de hele dag door kunnen drinken, maar het beste is om dit met mate te doen om de minimale bijwerkingen te voorkomen.

Matcha thee en hoge bloeddruk?

Zoals we in dit artikel eerder hebben aangegeven is het altijd raadzaam om alles met mate te doen. Toch kan je Matcha thee onbeperkt drinken als je dit zou willen. Wel krijgen we zo nu en dan de vraag of het je bloeddruk zou kunnen verhogen. Dit is niet het geval. Matcha thee verhoogt bijvoorbeeld wel de stofwisseling en je lichaam verbrandt vier keer sneller vet. Dit heeft alleen geen negatieve effecten op je hartslag en bloeddruk. De enige noemenswaardige bijwerkingen die Matcha kan hebben, is een cafeïne dip en een wat meer onrustige stoelgang.

Hoeveel Matcha per dag om af te vallen?

Kun je afvallen met Matcha thee? Deze vraag krijgen we regelmatig en het antwoord is ja! Zoals eerder beschreven, verhoogt het namelijk de stofwisseling en verbrand je vier keer sneller vet. Daarnaast levert het drinken van Matcha thee geen stress op wat bij koffie bijvoorbeeld wel het geval kan zijn. En stress kan weer leiden tot snoepen wat niet bevorderlijk is voor afvallen. Ook ben je gedurende de dag veel rustiger in je hoofd door het drinken van Matcha waardoor je betere beslissingen kunt nemen. Het drinken van Matcha thee is daarom een zeer goede manier om je te helpen met afvallen.

afvallen met matcha

Hoeveel Matcha poeder per dag?

Hoeveel Matcha poeder per dag? Wanneer je kiest voor Mr. Matcha dan hoef je je hier nooit meer druk over te maken. Na lang testen en onderzoek hebben we namelijk de ultieme hoeveelheid Matcha per kop verwerkt in onze éénkops sachets. Het enige wat je nog hoeft te doen is het zakje te openen en de Matcha poeder in je kopje of smoothie beker te doen.
 Zo maak je iedere keer weer een perfect kopje matcha. Je hoeft het dan alleen nog aan te vullen met wat jij lekker vindt en je weet zeker dat je de juiste hoeveelheid Matcha binnenkrijgt. We hopen dat je door dit artikel een duidelijk antwoord hebt op ‘hoeveel Matcha per dag?’ Wil je na het lezen van dit artikel ook ervaren hoe makkelijk het is om matcha te maken? Bestel hier dan je proefpakket of  neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Terug naar blog

Reactie plaatsen