Over Mr. MATCHA

Onze missie

Het is onze missie om te zorgen dat Nederlanders de echte matcha kunnen ervaren. Dus is Mr.MATCHA opgericht, en met succes! We leveren aan horeca en zelfbewuste consumenten.

We onderscheiden ons van alle andere leveranciers, omdat we maar één soort matcha aanbieden: Een buitengewone matcha van de hoogste kwaliteit.
We drinken matcha om te genieten en gezonder te leven. Mr. MATCHA is dé plek voor de meeste heerlijke matcha die je ooit zult proeven.

 

Echte Japanse Matcha

De Matcha liefhebbers weten het al: echte Matcha komt uit Japan. In het voorjaar reisde ik, Erwin Koeneman door prachtige groene landschappen en zag overal groene drankjes verkocht worden. "Matcha" werd het genoemd. Of ik het nu in de traditionele thee, smakelijke Matcha Latté of in een heerlijke cheesecake proefde, ik was verkocht

Dit wilde ik ook naar Nederland halen! Soms merkte ik dat de kwaliteit sterk varieerde. De smaak was af en toe mierzoet, door het vele suiker dat er aan werd toegevoegd. Dat deed natuurlijk alle gezondheidsvoordelen teniet. Navraag bij Japanse Matcha specialisten gaf aan dat dit gedaan werd om de slechte kwaliteit van matchasoorten te verbloemen. Door extra suiker toe te voegen maskeer je de bittere smaak. Dat zul je bij ons niet tegenkomen.

Mr. MATCHA staat voor een heerlijke kop matcha thee.

Mr. MATCHA staat voor kwaliteit

Tegenwoordig zijn er veel online winkels, zoals Amazon, eBay en andere websites die ook Matcha in Nederland leveren. Als Matcha fan heb ik vele soorten besteld, maar kwam ik vooral Chinese Matcha van lage kwaliteit tegen. Ze zeggen wel dat het 'Japans' is, maar de smaak verraad iets anders. Het is geen verrassing natuurlijk dat hierin gesjoemeld wordt, want Japanse Matcha is zeer populair en China is zijn eigen versie gaan exporteren. Veel goedkoper natuurlijk, maar: het kan niet tippen aan de volle, zachte smaak en kwaliteit van Japanse Matcha.