Over Mr. MATCHA

 

Echte Japanse Matcha

De Matcha liefhebbers weten het al: echte Matcha komt uit Japan. In het voorjaar reisde ik, Erwin Koeneman door prachtige groene landschappen en zag overal groene drankjes verkocht worden. "Matcha" werd het genoemd. Of ik het nu in de traditionele thee, smakelijke Matcha Latté of in een heerlijke cheesecake proefde.  


Mijn nieuwsgierigheid was gewekt.  De smaak was echter lang niet overal hetzelfde. Vaak mierzoet door het vele suiker wat er aan werd toegevoegd. Later bleek dat dit is om de slechte bittere kwaliteit van de Matcha te verbloemen. Zonder suiker is deze matcha erg bitter en zeker niet lekker. Ik dacht nog “Zou dit dan de smaak zijn van Matcha als je er geen kilo’s suiker aan toevoegt?” Dat deed natuurlijk alle gezondheidsvoordelen teniet

Ik nam een nog diepere duik in het scala van aanbieders van matcha. Hoe meer ik leerde, hoe meer interessanter het werd. Vervolgens heb ik overal allerlei soorten Matcha besteld. Al snel merkte ik dat er heel veel verschil zit in de kwaliteit. (van 'A' tot en met 'E')

Ik vroeg me af hoe dat mogelijk was. “Het zijn toch gewoon gemalen thee bladen?” Dat was het volgende vraagstuk waar ik me in ging verdiepen.

Het is de grond waarop het wordt verbouwd, de manier van verbouwen, welke oogst de bladeren worden geplukt en of dit machinaal of handmatig wordt gedaan. Er komt dus veel meer bij kijken dan op het eerste oog(st) lijkt.
Enkele weken voor het plukken worden de Matcha-struiken bedekt met zonneschermen, waardoor Matcha zijn unieke kleur krijgt. Dit proces maakt de Matcha bladeren extra groen, gezonder én lekkerder.

 

Mr. MATCHA staat voor een heerlijke kop matcha thee.

Mr. MATCHA staat voor kwaliteit

Tegenwoordig zijn er veel online winkels, zoals Amazon, eBay en andere websites die ook Matcha in Nederland leveren. Als Matcha fan heb ik vele soorten besteld, maar kwam ik vooral Chinese Matcha van lage kwaliteit tegen. Ze zeggen wel dat het 'Japans' is, maar de smaak verraad iets anders. Het is geen verrassing natuurlijk dat hierin gesjoemeld wordt, want Japanse Matcha is zeer populair en China is zijn eigen versie gaan exporteren. Veel goedkoper natuurlijk, maar: het kan niet tippen aan de volle, zachte smaak en kwaliteit van Japanse Matcha.

 

Bij Mr. MATCHA nemen we kwaliteit zeer serieus. Wij creëren matcha van het hoogste kaliber. Omdat ze vertrouwen hebben in onze uitzonderlijke, hoogwaardige artikelen, blijven onze consumenten bij ons kopen.
We nemen de tijd om matcha te kiezen en uitgebreid onderzoek te doen om de beste goederen te verkrijgen. We zijn geïnteresseerd in de verpakking van het product, de herkomst, het productieproces, de bewaarcondities en best practices om de voedingswaarde te behouden.
Direct na de oogst wordt MR.MATCHA gemalen en luchtdicht bewaard om de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen. Hierdoor garanderen wij dat onze kwaliteit behouden blijft.

Kennis is kracht
We geven zoveel mogelijk informatie over ons product om ervoor te zorgen dat u weet wat u koopt. Op onze website vindt u een schat aan aanvullende informatie over het product. Waar het bijvoorbeeld is verbouwd, is er een van.

Om onze matcha vers, krachtig en qua voedingswaarde stabiel te houden, vertellen we je ook over de geschatte levensduur en vervaldatum op onze verpakking.

Kleine sachets worden gebruikt om onze artikelen te verpakken. Dit helpt niet alleen bij het doseren voor een goed kopje matcha, maar garandeert ook ideale bewaarcondities en een lange houdbaarheid.

Bovendien zorgt de manier waarop onze magazijnen zijn georganiseerd voor volledige product traceerbaarheid. Alle informatie over onze matcha kunnen we herleiden tot het batchnummer. 

Onze missie

Het is onze missie om te zorgen dat Nederlanders de echte matcha kunnen ervaren. Dus is Mr. MATCHA opgericht, en met succes! We leveren aan horeca retail, en zelfbewuste consumenten.

We onderscheiden ons van alle andere leveranciers, omdat we maar één soort matcha aanbieden: Een buitengewone matcha van de allerhoogste kwaliteit. 
Ceremoniële A kwaliteit, hand geplukt en enkele cultivar.
We drinken matcha om te genieten en gezonder te leven. Mr. MATCHA is dé plek voor de meeste heerlijke matcha die je ooit zult proeven.