Matcha bereiden

Wil je matcha bereiden en ben je op zoek naar het antwoord op “hoe maak ik matcha thee?” Wij van Mr. Matcha kunnen je hiermee helpen. Als specialist in matcha weten we namelijk exact op welke manieren je het best matcha thee kan maken. Misschien vraag je je wel af “hoe matcha latte maken?” of ben je op zoek naar het antwoord op de vraag “hoe matcha latte maken met melkopschuimer?” In dit artikel leggen we kort uit hoe je matcha kan bereiden Lees daarom snel verder en laat je inspireren!

.

Matcha bereiden met een (elektrische) melkopschuimer

Wat je ook kunt doen is matcha bereiden met een elektrische melkopschuimer. 

  1. Het makkelijkst in dit geval is om de inhoud van een Mr. Matcha eenkops verpakking in een kopje te doen en er ongeveer 80 tot 100 ml heet (niet kokend!) water aan toe te voegen.
  2. Met de melkopschuimer klop je het op, maar ook in dit geval kunnen er een paar klontjes ontstaan.
Matcha bereiden met een bamboeklopper

Met matcha poeder thee maken kan op verschillende manieren. De meest traditionele manier is om gebruik te maken van een bamboe klopper.

  1. Eerst doe je matcha poeder in een kopje en je giet er daarna een scheutje kokend water bij.
2. Daarna klop je de matcha poeder met de bamboe klopper tot een egaal mengsel en er een schuimend laagje onstaat
3. Vervolgens voeg je er aan toe wat jij lekker vindt en kan je genieten van een heerlijke matcha thee

Matcha thee maken met een garde 

Hoe maak je matcha zonder klopper? Het is mogelijk om matcha te bereiden zonder klopper en in deze alinea leggen we kort uit hoe je dit kunt doen met bijvoorbeeld een garde. Allereerst zou je de matcha poeder met een scheutje heet water (80gr) erbij op kunnen kloppen met een garde. Daarna kun je eraan toevoegen wat je lekker vindt. Realiseer je wel dat de kans aanwezig is dat zonder bamboeklopper eerder klontjes kunnen ontstaan in je matcha thee. Je matcha thee smaakt hierdoor wat minder lekker. Geen garde in huis? Lees dan snel de volgende alinea over alternatieve manieren voor matcha bereiden.

Matcha bereiden met een elektrische matcha melkopschuimer

Wat je ook kunt doen is matcha bereiden met een elektrische melkopschuimer

  1. Het makkelijkst in dit geval is om de inhoud van een Mr. Matcha eenkops verpakking in een kopje te doen en er ongeveer 80 tot 100 ml heet (niet kokend!) water aan toe te voegen.
  2. Met de melkopschuimer klop je het op. Deze werkt zeer goed omdat deze veel snelle omwentelingen maakt zorgt het er voor dat  er vrijwel geen klontjes ontstaan.

Matcha theeset. 


Als je alles in 'e'en keer binnen handbereik wilt hebben dan is deze luxe Japanse Mr.Matcha theeset de ideale manier om je matcha mee te maken.

Perfect voor de echte matchaliefhebber. Compleet met Matcha ko, klopper houder en lepel.

Deze Matcha set bestaat uit:

  • Matcha-klopper van bamboe 80 (Whisk - Chasen)
  • Matcha klopperhouder - zwart
  • Matcha kom van keramiek (chawan)
  • Bamboe lepel voor het doseren van de Matcha poeder (Chashaku) indien je matcha hebt gekocht in een potje in plaat van Mr.MATCHA sachets

De set wordt geleverd in een luxe zwarte kartonnen geschenkdoos.

Als je geen klopper, garde of melkopschuimer hebt, kun je matcha poeder met wat jij lekker vindt in een shaker doen. Doe eerst een beetje water in de shaker voor je de poeder erin doet, zo mengt het beter. Veel mensen gebruiken matcha poeder ook als toevoeging aan een gezonde shake. Wanneer je met de blender de shake maakt, zal het poeder goed mengen.


Neem gerust contact met ons op voor advies

Zoals je hebt kunnen lezen kun je matcha bereiden op verschillende manieren. De beste manier voor matcha thee bereiden, is om gebruik te maken van een bamboe klopper. Ontdek zelf welke manier jij het prettigste vindt. 

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over matcha bereiden? Neem dan gerust contact met ons op en we adviseren je graag over alle mogelijkheden