Matcha latte maken met melkopschuimer

Naast de traditionele matcha thee is een matcha latte de populairste manier om matcha thee te drinken. Het is een ideale vervanger voor bijvoorbeeld een cappuccino, want het is een stuk gezonder. Daarnaast beschikt een matcha latte over slechts een vijfde deel cafeïne ten opzichte van een cappuccino. En wist je dat de cafeïne van een matcha latte maar liefst 4 tot 6 uur in je lichaam blijft doorwerken? Dit gebeurt op een op een geleidelijke manier. Dit houdt in dat je na het drinken van een matcha latte wel een energieboost krijgt, maar wanneer het is uitgewerkt er niet suf van wordt.

De ideale matcha latte maken

Hoe maak je nou een ideale matcha latte? In dit artikel leggen we in het kort uit hoe je matcha latte kan maken met een melkopschuimer. Veel plezier met lezen en neem gerust contact met ons op wanneer je vragen hebt over de bereidingswijze.

Wat is matcha latte?

Een matcha latte is matcha met melk. Het grootste verschil ten opzichte van een traditioneel kopje matcha thee is natuurlijk de toevoeging van melk. Waar bij een traditioneel kopje matcha thee de nadruk ligt op de smaak van matcha, ligt bij een matcha latte de nadruk juist op de samensmelting van matcha met opgeklopte of opgewarmde melk. Je kan dit vergelijken met een cappuccino waar de melk ook is opgeklopt of met een caffè latte waarbij de melk iets minder hard is opgeschuimd. De onderliggende smaak van een matcha latte noemen we net als bij een traditioneel kopje matcha thee umami. Dit is een hartige en wat zoete smaak tegelijk. Een alternatief voor een matcha latte welke zeer populair is, is matcha latte havermelk. Dit is een vegan variant op een gewone matcha melk.

 

matcha latte maken

Hoe maak je matcha latte met melkopschuimer?

Een matcha latte maken met een melkopschuimer is zeer gemakkelijk. Het enige wat je eigenlijk hoeft te doen is matcha poeder in de melkopschuimer doen en er ongeveer 80 tot 100 ml melk of vegan melk aan toevoegen. Je zet de melkopschuimer aan en klaar is je matcha latte! Wanneer je geen statische melkopschuimer hebt, maar wel een handheld elektrische melkopschuimer dan kan het op de volgende manier.

Matcha met handmixer

Doe matcha poeder in een kopje met een beetje kokendheet water. Maak er met de handmixer een egaal laagje van en voeg er daarna ongeveer 80 tot 100 ml melk aan toe. Roer daarna met de handmixer/melkopschuimer alles door elkaar en je kunt genieten van een heerlijk kopje matcha latte.

 

matcha maken met elektrische melkopschuimer

Matcha latte poeder kopen

Wil je op de makkelijkste manier een matcha latte maken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij hebben namelijk eenkops verpakkingen ontwikkeld met de ideale hoeveelheid matcha voor een matcha latte. Het enige wat je nog hoeft te doen is de poeder uit het zakje toe te voegen aan bijvoorbeeld het water of de melk. Wil je onze matcha poeder eerst eens proberen? Bestel dan hier ons speciale Mr. Matcha Proefpakket en je gaat genieten van een heerlijke matcha latte!