Waar smaakt matcha naar?

 

Hoe smaakt matcha eigenlijk? Het is niet verwonderlijk dat je je dit afvraagt, omdat matcha relatief gezien nieuw op de markt is en mensen de smaak op verschillende manieren ervaren. In dit artikel proberen we op de vraag “Waar smaakt matcha naar?” zo goed mogelijk antwoord te geven. Wat we direct kunnen benoemen is dat de ‘officiële’ matcha smaak umami wordt genoemd. Dit is de wetenschappelijke smaak naast de bekende smaken zoet, zuur, bitter en zout. Umami is ietwat hartig van smaak en voedingsmiddelen die je hieronder zou kunnen scharen, zijn bijvoorbeeld zalm, paddenstoelen en tomaat. Lees dit artikel snel verder om meer te leren over hoe smaakt matcha thee of probeer eens ons Mr. Matcha Proefpakket en ervaar het zelf!


De verschillende smaken van matcha

Okee, matcha heeft dus een ‘umami’ smaak. Maar hoe ervaren mensen eigenlijk de smaak van matcha? Omdat wij veel in contact staan met onze klanten kunnen we hier een antwoord op geven. De meeste mensen zijn het er wel over eens dat het een wat hartige, beetje zoetig en soms zelf een bittere smaak heeft. De bittere smaak proef je overigens met name bij de wat mindere kwaliteit matcha poeder. De matcha poeder die wij aanbieden is vol en zacht van smaak en totaal niet bitter. Maar wat horen we nog meer? Wat we veel horen is dat matcha ‘grassig’ smaakt of naar avocado, zeewier of spinazie. Ook horen we regelmatig dat mensen het een nootachtige smaak vinden hebben. Wellicht kun je met deze informatie een goed beeld vormen van waar matcha naar smaakt. Houd er wel rekening mee dat dit voor iedereen anders is. De beste manier om erachter te komen is om matcha eens te proeven!


Is matcha zoet?

Veel mensen vragen zich af of matcha zoet is. Dit komt doordat de geur van matcha wat zoetig is. Toch is de smaak van matcha eerder wat hartig met een vleugje zoet. Vooral in het begin zou je er misschien aan moeten wennen. Dit is trouwens per persoon geheel verschillend. De één is direct verkocht en kan nooit meer zonder matcha, terwijl de ander het wat meer moet leren drinken. Matcha heeft gewoon een unieke smaak die je niet snel ergens anders zult tegenkomen. Het is dus niet per se zoet van smaak, maar je kan er wel een zoete smaak aan geven. Gebruik het eens als je pannenkoeken gaat maken of bijvoorbeeld door het bereiden van een matcha latte. In de volgende alinea kun je daar meer over lezen.

matcha pannenkoeken


Matcha latte smaak

Naast het drinken van pure matcha thee is het bereiden van een matcha latte één van de populairste manieren om matcha te drinken. Dit komt onder andere doordat het op deze manier vaak wordt gedronken als vervanger voor een cappuccino. De smaak van een matcha latte is een combinatie van een hartige en zoete smaak. De bittere smaak die je bij mindere kwaliteit matcha zou kunnen ervaren, verdwijnt naar de achtergrond wanneer je een matcha latte gaat bereiden. Dit is helemaal het geval wanneer je een matcha latte drinkt met de basis van bijvoorbeeld havermelk of sojamelk. Het beste om de smaak van goede kwaliteit matcha te ervaren, blijft natuurlijk om het zelf eens te proberen. In de volgende alinea kun je meer lezen over hoe je op unieke wijze kennis kunt maken met de smaak van matcha.


Bestel het Mr. Matcha Proefpakket en ervaar het zelf!

Waar koop je goede matcha om de smaak op de best mogelijke manier te ervaren? Bij ons ben je daarvoor volledig aan het juiste adres. Onze matcha komt namelijk uit gebieden van Japan waar de allerbeste kwaliteit matcha wordt geteeld en is daardoor totaal niet bitter van smaak. Om je kennis te laten maken met de matcha poeder smaak, raden we je aan om ons Mr. Matcha Proefpakket te proberen. Het proefpakket bestaat uit een envelop met twee handige eenkops verpakkingen matcha thee. Daarnaast zit er een praktische informatiekaart bij over matcha en de bereidingswijze voor het ideale kopje matcha thee. Een perfecte manier dus om kennis te maken met matcha. Laat je ons daarna weten waar matcha voor jou naar smaakt?