havermout-ontbijt-met-matcha-doperwten-blauwe-bessen-en-appel


Inhoudsopgave:

  • Ingredienten
  • Bereidingswijze 
  • Matcha kopen


Ingrediënten voor matcha cheesecake:

  • 250ml ongeslagen slagroom
  • 200 gram roomkaas
  • 100 ml water
  • 3  sachets  Mr.MATCHA
  • 50 gram roomboter
  • 50 gram Cheese cake mix (of 3 blaadjes gelatine)
  • 100gram Kandijkoeken.

Wat nog meer:  Springvorm, kommetje, mixer met garde en een creative mood.

Leg een velletje bakpapier over een springvorm. Plaats de rand er op en sluit de springvorm. Smelt de boter in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de bodemmix goed door de gesmolten boter. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met het kandijkoekmengsel en druk dit aan met de bolle kant van een lepel totdat het oppervlak mooi egaal en gelijk verdeeld is. Zet de springvorm in de koelkast en laat deze circa 10 minuten opstijven.


 

Maak een overheerlijke matcha cheese cake in 3 stappen...


Hoe lekker is dat zeg!. Ik ben zelf erg fan van cheesecake, dus ik dacht laat ik eens een matcha cheese cake receptje posten..

Je kunt een cheesecake op verschillende manieren maken. Dat kan met en zonder chees cake mix. Tot nu toe doe ik het altijd op ‘de makkelijke manier” met cheesecake mix maar het kan ook zonder. Dan heb je iets nodig om het het geheel goed te laten opstijven. Gelatine is dan een alternatief voor de cheesecake mix 


Klop de slagroom in een beslagkom met een mixer met een garde stijf. Pak een tweede beslagkom en klop hierin de roomkaas glad. Pak het kommetje en voeg het water toe. Voeg al roerende met een garde de matcha toe aan het water totdat de matcha volledig is opgelost. Voeg dit daarna, samen met de cheescake aan de roomkaas toe en klop dit op de hoogste stand tot een luchtige massa. Voeg nu de opgeklopte slagroom toe en meng dit op de laagste stand in drie minuten tot een egale massa.

Haal de kandijkoekbodem uit de koelkast en verdeel de cheesecakevulling gelijkmatig over de kandijkoekbodem. Laat de cheesecake circa 2 uur opstijven in de koelkast. 

Genieten maar!!